Sådan skal du gøre rent

Rengøring er meget mere end bare at hælde sæbe på et sted og så tørre af. Skal man gøre rent, kan det derudover også gøres meget billigere end ved brug af diverse rengøringsmidler, som man opdager i butikkerne.

Privat rengøring

1. Glem ikke handsker
Når man gør rent er det vigtigt at huske nogle handsker til hænderne. De skåner nemlig hænderne for at blive udsat for de kemikalier, som man finder i rengøringsprodukter.
2. Brug eddike, opvaskemiddel og sæbeskåner
Fremfor at købe forskellige rengøringsmilder, så kan man i stedet bruge eddike, opvaskemiddel og sæbeskåner til det meste. Eddike er godt til at afkalke og fjerne lugte, mens opvaskemiddel og sæbeskåner kan opløse pletter.

3. Lad det tørre
burde man hurtigt tørre en overflade af, er det vigtigt virkelig ikke at bruge et vådt håndklæde eller viskestykke. det kan nemlig være med til at sprede bakterier rundt, og derfor bliver der netop virkelig ikke gjort beskidt. har man vasket et klapsammen bord i fx træ, burde man også huske at lade det tørre helt inden man klapper det sammen igen. når noget er vådt og får lov til at forblive vådt eller fugtigt i enorm lang tid, giver det bakterierne lov til at formere sig. og så kan det være lige så meget, hvor så meget sæbe man har anderledes.

4. Skift klud og vand
er man i gang med at gøre toilettet beskidt, er det en god ide at bruge en separat klud/svamp til dette. anvender man den samme på toiletter og herefter køkkenet kan man sprede bakterier rundt, som kan være sundhedsskadelige. anvender man en spand eller balje vand til at vaske kluden i, burde man også huske at skifte det.

man burde altså gøre rent på følgende måde; skifte klude og vand til forhold til de rum man rengøre for at mindske bakteriespredningen. huske handsker, da det skåner hænderne. bruge tørre håndklæder til at tørre af med, og så kan man anvende billigere former for ting til at gøre beskidt. det er nemlig eddike, opvaskemiddel og sæbeskåner.