Sådan skal du gøre rent

Rengøring er meget mere end bare at hælde sæbe på et sted og så tørre af. Skal man gøre rent, kan det derudover også gøres meget nemmere end ved brug af diverse rengøringsmidler, som man finder i butikkerne.

Privat rengøring

1. Glem ikke handsker
Når man gør rent er det enormt vigtigt at huske handsker. De skåner nemlig hænderne for at blive udsat for de stoffer, som man opdager i rengøringsprodukter.
2. Brug eddike, opvaskemiddel og sæbeskåner
Fremfor at købe forskellige rengøringsmilder, så kan man i stedet bruge eddike, opvaskemiddel og sæbeskåner til det meste. Eddike er godt til at afkalke og fjerne lugte, mens opvaskemiddel og sæbeskåner kan opløse pletter.

3. Lad det tørre
skal man hurtigt tørre en overflade af, er det meget vigtigt ikke at bruge et vådt håndklæde eller viskestykke. det kan nemlig være med til at sprede bakterier rundt, og derfor bliver der netop overhovedet ikke gjort rent. har man vasket et klapsammen bord i fx træ, burde man også huske at lade det tørre helt inden man klapper det sammen igen. når noget er vådt og får lov til at forblive vådt eller fugtigt i enorm lang kvalitets tid, giver det bakterierne lov til at formere sig. og så kan det være lige så meget, hvor meget sæbe man har anderledes.

4. Skift klud og sæbe
er man i gang med at gøre toilettet rent, er det en god ide at bruge en separat klud/svamp til dette. anvender man den samme på toiletter og herefter køkkenet kan man sprede bakterier rundt, som kan være sundhedsskadelige. anvender man en spand eller balje vand til at vaske kluden i, skal man også huske at skifte det.

man burde altså gøre beskidt på følgende måde; skifte klude og vand til forhold til de rum man skrubbe for at mindske bakteriespredningen. huske handsker, da det mere humant hænderne. bruge tørre håndklæder til at tørre af med, og så kan man anvende billigere former for produkter til at gøre rent. det er nemlig eddike, opvaskemiddel og brun sæbe.