Kongen af Østerbro er vinduespudser

I anledning af min smukke søsters 19 års fødselsdag var vi taget ind til hendes helt nye lejlighed på Østerbro. Det er godt nok mange år siden jeg har været så mange mennesker samlet i sådan en lille lejlighed. Den er under 45 kvm. Og jeg tro vi ca. var 17 mennesker stuet sammen, alt fra gamle moster Karin til min kusines lille nyfødte Johan, der absolut skulle have sin barnevogn med op på 4 sal. Men det helt store mål på dagen var også at møde hendes nye kæreste, som ingen af os havde set før.

Navnet Mogens er kendetegnes nu ældre mennesker, men det nu sågar hans navn. Søster kalder ham dog Mugge og det blev vi venligst også bedt om, da hverken hun eller ham var stolte af navnet. Da vi ankom var det Mugge der med møje og besvær åbnede døren og hilste os indenfor, eller rettere sagt vi nok hellere måtte stå lige og vente udenfor til at alle havde sat sig på gulvet i den dertil tilrettede store peterplys dug der var rullede ud på det store 1 værelses gulv. Mugge var som forventet, bredskuldret, karseklippet og med harmonikaskæg til dagligt arbejdede han som vinduespudser og var ganske grov i stemmen.
vinduespudser
Lagt om længe havde de fået placeret familien langs væggen og i hjørnerne. Derefter blev vi fra vores ventepladser ude på trappen henledt til gulvets midte hvoraf vi af Mugge fik stukket et glas kakao (kold) i hånden med flødeskum og 2 pølsehorn på en paptallerken. Men min søster var glad. Familien var samlet i hendes nye lejlighed og vi alle hilste på den nye bejler som af pladsårsager og måske andre grunde valgte at stå op under pølsehorns spisningen.

I det næste tidsrum mellem Tante Annas evindelige fortælling om afdøde Onkel Bjarnes tur på havet og hans da båden var ved at synke (den hører vi hver gang vi er samlet) sad jeg sku og lagde mærke til standen i det famøse palæ på Østerbro. Lamper var ikke hængt op, godt det stadig er lyst. Væggene havde ikke set en maler pensel og tapetklister i ca. 50 år. Gulvet knirker og buler alle steder under Peter Plys dugen. Men hendes vinduer var rene – Fuldstændig skinnende flotte – alle 12 felter – imponerende arbejde af vores kære Mugge som nu kan kalde sig kong vinduespudser af Østerbro.

Pølsehorn var nu indtaget – Mugges stemme havde sunget for i en 3 instrumental fødselsdags sang – Jeg mener der blev valgt guitar harmonika + Harpe – det sidste var Annas idé – fordi det spillede onkel Bjarne altid.

Efter 1 times hård på-hug-stilling var mørket ved at faldet på. Og vi valgte at drible os hen til Søster og sige tak for i dag, samt give lidt mere albuerum til de andre kære familiemedlemmer og barnevognen kunne igen stå på højkant.

På vej ud kom Mugge over med et ekstra pølsehorn, stak mig det og sagde her er lidt næring til turen hjem, mens han blinkede… Man kan have mange meninger om Mugge, jeg så nu bare min søster fra Næstved fandt 3 hurtige kærester mere. En tømrer til gulvet, En maler til væggene, en vinduespudser fra Næstved og en elektriker til lamperne. Men Mugge slipper vi nok ikke for.